TV kampagne gav 500% vækst i besøgende

google-tv-ads

Tv kampagne effekt er altid et interessant emne at høre om (syntes jeg selv). Derfor vil jeg gerne dele de resultater vi har set af en kampagne for Miinto.nl i Holland på RTL’s kanaler her i december måned. Der er tale om en lille kampagne som enhver online virksomhed med et fornuftigt marketing budget vil have råd til.

Total set har vi afviklet omkring 475 TRP’er som “Bill boards” a 5 sekunders varighed.
Du kan se spottet herunder:

 

Effekt og resultater indtil nu
De resultater jeg deler her er december sammenlignet med november måned 2012.

 • Antal besøgende er indtil vækstet med 98%
 • Antal transaktioner er vækstet med 101%
 • Konverterings raten er steget med 1,71%
 • Den organiske trafik er steget med 123%
 • Direkte trafik er steget med over 200%
 • 40% af alle besøgende kommer via mobil enhed – skyldes uden tvivl tv-kiggeri med mobil enhed på skødet

500% vækst
Alt i alt har vi oplevet en stor succes med vores første TV spot i Holland. Spottet har været vist fra kl 17-02 på udvalgte dage.
Niveauet i trafikken fra sidste uge inden tv kampagnen indtil nu er ialt en vækst på ca. 500% i ugentlige besøgende.

12 thoughts on “TV kampagne gav 500% vækst i besøgende

 1. Ingen tvivl om at tallene er meget flotte, men det tal der imponerer mig mest er at I kan holde konverteringsraten under kampagnen.

 2. Well… Lidt ligegyldig information når antal salg eller omsætning ikke er oplyst. At gå fra et salg to er også 100% vækst og mit bud er at miinto omsætter for meget mindre i holland end DK. Udover det er december jule handels måned og alle shops jeg kender øger omsætning + konvertering. Beklager mit sort syn. Det jeg gerne vil frem til er at høre hvor meget de omsat for, fordi tv reklamer for ehandel burde give god mening og jeg vil rigtig gerne høre om erfaringer med dette.

  • Hej Anders,

   Jeg har såmænd blot delt nogle informationer omkring en tv kampagne da resultaterne er fantastiske og dette måske kan give ideer til andre e-shops. Ligegyldig information er det måske for dig, men vi blotter ikke alle data omkring vores forretning, det tror jeg de fleste har respekt for.

   Forretningen i Holland er naturligvis mindre end Miinto.dk da vi lancerede 1. august, men grunden til denne kampagne er interessant er:

   1) Konverterings raten er steget generelt over hele dec vs nov / tidligere

   2) Trafik og konverteringer steg markant på de dage hvor vi afviklede spots som var placeret som 5 sek spots omkring serier med mange seere.

   TV markedsføring virker fantastisk for boost af e-handel.

   • Tak for svaret Morten,

    Din konklusion er at TV reklamer virker super godt for Miinto, og det er interessant at vide. Hvor godt for man bare ikke noget billede af uden at vide omsætningen og derfor er det svært for os andre og vide om det kan betale sig..

    Jeg vil godt væde på at konverteringen for Miinto i Danmark også steg i December i forhold til de andre måneder… helt uden TV :-). Det gør den for alle andre e-handlere.

    Men spændende at I køre TV. Det burde give super god mening for E-handlere og det lyder som om du er meget tilfreds.

    • Hej Anders,

     Det er vi enige om så langt. Jeg har afviklet en del tv kampagner for JustEat og når du pusher trafikken markant (hvilket tv normalt gør) så ser du normalt en konverterings rate der falder markant pga mange nye “osere”. De dage hvor vores hollandske spots blev afviklet så vi også stigninger og det skyldes uden tvivl “blå stemplingen” – lets see der kommer mere tv og jeg skal nok holde jer opdaterede.

     Meget tilfreds 🙂

 3. Spændende – og en understregning af at den digitale forretning rent faktisk er en business som alle andre, hvor branding via TV kan være enormt effektivt. Er det kun konverteringer til salg du taler om, eller er det alle konverteringer, herunder mikrokonverteringer?

  Det der for alvor er spændende at følge er faktisk effekten efter kampagnen. Udover at man vel kan forvente en stigning i december no matter what, så ville jeg interessere mig for den langsigtede effekt. Er f.eks. andelen af returning visitors steget eller faldet efter sammenlignet med før, og tilsvarende andre afledede effekter?

  Og ja Morten, det er altid spændende når nogen tør og hjar lyst til at dele (dele) af deres resultater – og selvf’ølelig efterlader man ikke en helt åben bog for konkurrenter at kigge i 😉

  • Konverteringerne jeg taler om her er udelukkende transaktioner (salg).

   Og ja, helt enig i den langsigtede effekt – nu har jeg et partnerskab med RTL i Holland så det bliver vores mest agressive marked hvad angår tv spent.

 4. Interessante tal.

  Har i lavet kendskabsgradsundersøgelse før og efter også?

  • Hej Søren,

   Da Miinto.nl blev lanceret i august 2012 er vores brand awareness nærmest på nul punktet så det er ikke gjort i denne omgang.
   Når vi her i 2013 skalerer op og afvikler markant større kampagner så gennemføres pre-post awareness med sikkerhed.

   Det skal så blive sjovt at se hvor meget tallene rykker sig der.

   • Det giver nu stadig mening at lave en efter-kendskabsgradsundersøgelse.

    Jeg kan huske da Wupti.com startede op. Der korsede hele online verden sig over alle de millioner, de fyrede af på fjernsynsreklamer da de startede.

    3 måneder senere lavede de en kendskabsgradsundersøgelse. Nu kan jeg ikke huske tallene nøjagtigt, men det var noget med at den uhjulpede lå omkring 65%, den hjulpede oppe i 70’erne. Hvilket var ret imponerende sådan at gå fra totalt ukendt, til at praktisk taget alle havde hørt om dem, på kun 3 måneder. Mener også at deres kampagne blev kaldt den mest effektive branding kampagne i DK nogensinde.

 5. Spændende indlæg, jeg glæder mig til at se effekten af vores landsdækkende tv reklame selv. Der er ikke ret mange som poster resultater af TV -reklamer på den måde du har gjort. Det er fedt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *