Svindel på nettet / kunde indsigelser

TV2 har med deres udsendelse i aftes sat fokus på svindel via Internettet. Det er meget interessant at se hvor nemt svindlerne har det når de laver noget kriminelt over nettet.
I Danmark kan man via sin bank gøre indsigelse (og hvis det misbruges bliver man også kriminel) på en Online transaktion og det er desværre nemt.
Jeg er interesseret i at komme i dialog med website ejere som også finder det for nemt, at gøre indsigelse når man har brugt sit kreditkort på nettet.
Vi har i Just-Eat truffet en beslutning om, at det ikke skal være så nemt så ALLE svindel sager politi anmeldes og følges til dørs – det fører til rigtig mange opklaringer og svindel sager falder på den baggrund.

Bankerne tager ikke ansvar

Såfremt en kunde ikke har dækning på sin konto har bankerne mulighed for, at lave automatisk indsigelse UDEN kundens accept blot beløbet er over kr. 1.000,- på transaktionen – Dvs. for at banken undgår et tab sendes tabet retur til webshoppen – ikke ok i mine øjne?

Risk management system

Vi har i Just-Eat opbygget et fraud / risk management system og det hjælper os til, at fange potentielle svindlere inden de når at få leveret maden. Vi analyserer alle ordre og har dermed opnået ret stor hitrate i, at opfange de ordrer som der er stor risiko ved at få gennemført i systemet.
Just-Eat og PBS har i sidste uge afholdt telefon møde omkring mulighederne for at nedbringe fraud (svindel). Mødet var positivt og PBS bidrog med mange godt input’s som gør det sværre for brugerne at svindle i fremtiden.

2 thoughts on “Svindel på nettet / kunde indsigelser

 1. Jeg er helt enig i at det er for nemt at slippe af sted med svindel på nettet. Det kunne være interessant at høre, hvor mange svindlere i fanger ved hjælp af jeres risk management systemt? 🙂

  • Morten Larsen

   Hej Jakob,

   Jeg vil vælge at opdele det i:

   1) Fanger – her taler vi et samarbejde imellem Just-Eat og Politiet
   2) Annullerer ordre – dvs. vi finder mistanke og får afsluttet den handel som ellers skulle gennemføres

   1. Før i tiden har der ikke været meget fokus fra Politi’ets side, men nu har vi en opklaring ca. hver 2 måned som fører til erstatningssag og tilbagebetaling fra brugerens side (retssag m.v.)

   2. Vi taler om flere stk. pr. dag, mange brugere bliver direkte afvist og kommer aldrig igennem, andre bliver kontaktet og på den måde finder vi ud af at der ikke er rent mel i posen.

   Det kan anbefales for andre at få opsat nogle retningslinier og procedurer for fraud mistanke.
   Hvem ringer til kunden, hvilke kontrol spørgsmål, next step – samarbejde med Politi etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *