Sejltur til Ballen Havn

Ballen Havn

Min store passion er sejlads og derfor har jeg glædet mig ekstra til denne sommer hvor mit nye legetøj skulle luftes.

I sidste uge blev det til en sejltur til Ballen Havn på Samsø, som man kan se på billedet herunder blev det til en rigtig flot tur i noget nær det perfekte sejlvand.
Vi forlod Marselisborg Havn kl. 18.00 og ankom kl. 20.45 på Samsø – en stille og rolig tur hvor vi nød det lækre aften vejr.

Turen til Ballen Havn lød på ca. 33 sømil (60 kilometer) hvilket som amatører kan virke af meget hvis vandet ikke er perfekt.
Det gik strygende og tiden fløj afsted da vandet jo som man kan se var noget nær perfekt.

Online booking af havneplads

Som noget nyt var det muligt, at forhåndsreserverer bådpladsen i Ballen Havn via nettet og det syntes en Internet haj som mig jo er en god ting.
Det gik som en leg og inden afgang havde vi sikret os en plads i havnen, dog var prisen kr. 200,- for denne service pr. påbegyndt uge (udover lejen).

Bedre end Djurs Sommerland

Da vi ankom til Havnen fandt vores tvillige drenge hurtigt ud af, at her var noget spændende. Havnen blev tjekket ud og det viser sig, at Samsø Kommune arrangerer krabbe / generel fiskeri hver formiddag fra kl. 10-12.
Alle deltagende børn udstyres med redningsveste, fiskegrej og god sparring fra forældre og kommunal medarbejder – et super godt projekt.

Selvom det koster lidt at fragte 3,7 tons båd til Samsø så er det en ret billig ferie for 4 personer inkl. god underholdning for børnene – bedre og sikkert billigere end Djurs Sommerland.

Hjemturen i blik

Efter 3 dage i havnen drog vi igen på havet og sejlede hjem til Marselisborg Havn, på vej hjem smed vi anker imellem Ebeltoft og Samsø for, at nyde livet med lidt dykning og hygge.
Vandet var igen helt perfekt, blankt som man sjældent ser det.

Jeg håber vi når endnu en tur på vandet (af den lange version), målet er at sejle til Middelfart eller måske helt ned i det sydfynske øhav.
Hvis du læser dette og er sejler så lige et godt tip til en fed Iphone app jeg downloadede for nylig. App’en hedder “Tursejler” og er en fantastisk app med distancer, automatisk søgning af havne via GPS samt tracking af venner etc.

Hent Tursejler app her

Vil du vide lidt mere om Samsø så se dette indslag fra TV2 Østjylland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *