Motivation skaber resultater

Hvis du kigger rundt på de virksomheder eller de personer som du kender der har succes, hvad ser du så?

Meget tit opdager du at bag succesen findes en flok motiverede mennesker som brænder for en sag eller som har det enormt sjovt med det de laver.

Jeg tror på at motivation skaber resultater, både for dig selv og for din virksomhed. Der findes rigtig mange motivations faktorer, men mange ledere glemmer at bruge dem.

Hvis du er leder så er der mange måder at undersøge om dine medarbejdere er motiveret – endnu bedre er nok en kombination af de metoder som findes.

Fx. kommer her 5 gode ideer til lederen / direktøren:

 1. Sørg for at der er en god tone i din virksomhed, det skal sgu være sjovt.
 2. Få foretaget en person profil / analyse på alle medarbejdere
 3. Tal med dine folk, spørg ind til profil analysen og skab forandringer
 4. Sørg for der er plads til det sociale i din virksomhed, hvad motiverer mere end det gode forhold imellem kolleger?
 5. Lav en intern tilfredsheds analyse og gør noget ved det hvis du får smæk!

Fører du ovenstående 5 hurtige ud i livet så er du godt på vej til bedre bundline.

Ydre og indre motivationsfaktorer
Vi motiveres alle af både ydre og indre forhold. Disse forhold kan opdeles i positive og negative.

Af de positive forhold kan nævnes:

 • Føde
 • Drikke
 • Sex
 • Komfort
 • Penge
 • Status / Prestige
 • Anerkendelse
 • Opmærksomhed

Af de negative kan nævnes:

 • Frygt
 • Smerte
 • Straf
 • Vrede
 • Nedværdigelse
 • Ydmygelse
 • Trusler verbalt
 • Frustration

Som leder er det sundt at tage et kig på de ovenstående listede faktorer og tænk!!!
Kan jeg nikke genkendende til de positive og begrænser jeg de negative?

Jeg benytter DISC som personprofil værktøj i Just-Eat og det værktøj samt mange andre kan bruges til ovenstående “målinger” på dine medarbejdere.

Du kan høre mere om D.I.S.C værktøjet ved, at se denne film:

Hør også lidt omkring hvordan D.I.S.C kan bruges i salget.

Hvad kan man ellers gøre for at motivere sine medarbejdere?
I mit aktive erhvervsliv har jeg haft ansvaret for rigtig mange medarbejdere igennem årene på Den Blå Avis og Just-Eat.dk. En ting som begge steder har haft til fælles er, at de har haft succes begge virksomheder og det er der uden tvivl en grund til.

At skabe en succes er langt mere end det gode produkt. Hvis ikke du har de motiverede medarbejdere som knokler røven ud af bukserne og som stråler af selvtillide og gejst hver eneste dag ja så får du ikke den HELT store succes.

Vent så lang tid du kan med, at lade virksomheden blive “for stor” – sørg for at holde fast i de sociale dyder, lad medarbejderne feste, gør det lovligt, hold fast i iværksætterånden så vidt muligt.

Jeg har hørt om flere ledere igennem tiden som ikke deltager i sociale arrangementer fordi, at man “jo” skal skabe distance…BULLSHIT, det handler lige præcis om det modsatte, kom tæt på dine folk så de vil arbejde for dig og med dig.

Sørg for at være et team, giv folk ansvar, lad dem føle at de (hvilket også er tilfældet) bygger succesen op og at de er en del af noget stort.

Jeg kommer bestemt også ind i perioder hvor tingene ikke er vildt motiverende, men så redder min kalender mig. Jeg har altid et aktivt slot i min kalender som handler om, at der skal mærkes efter i organisationen. Er folk tilfredse, yder de nok (fordi det skyldes uden tvivl manglende motivation hvis ikke de gør), smiler de, møder de topmotiverede ind af døren om morgenen? Husker de at sige godmorgen til hinanden og HUSKER du det eller lusker du bare ind på dit kontor og lukker døren?

Der er mange ting som kan gå galt i en virksomhed, men får du tilgengæld rullet snebolden afsted så er den næsten ikke til at stoppe igen da folk bliver topmotiveret og ikke har lyst til, at forlade dig/virksomheden da det er sjovt, lærerigt, du udvikler medarbejderne og skaber super flotte resultater.

Lidt blær fra Just-Eat.dk
Vi har netop lavet en intern tilfredsheds undersøgelse iblandt alle fuldtids ansatte medarbejdere. Resultatet er fantastisk og jeg er mega stolt.

100% er stolte over at arbejde for Just-Eat
100% ville anbefale andre at arbejde for Just-Eat
82% føler de er max udfordret i jobbet (Ja 18% af medarbejder gruppen vil dermed gerne have mere ansvar – FEDT)

Og sådan bliver det ved. Folk er glade og tilfredse og det er helt sikkert en af de store årsager til, at Just-Eat er en af Danmarks største Internetsucceser.

Skriv endelig kommentarer såfremt du har en mening omkring dette emne. Er du enig i mine betragtninger? eller er motivation skide lige meget bare produktet er godt? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *