Mit 2012 set fra business siden

2012

black

Det er idag den 28 december 2012 og tiden er fløjet afsted. Jeg husker samme tidspunkt sidste år som var det i går.
Jeg har i denne blogpost skrevet lidt om hvad jeg har oplevet i mit business liv i 2012.

Q1 – opstart opstart opstart:
Første kvartal var i den grad præget af nye markeder og massere af ansættelser i Miinto.

Miinto USA:
Vi lancerede Miinto i USA hvilket vi gjorde i Florida området, fantastisk sted, men en hård nød at knække med vores daværende budgetter i koncernen. Vi signede flere end 100 butikker, men måtte sande i september 2012 at det gav mest mening, at anse vores anstrengelser i USA som en positiv test og lukke selskabet ned. Vi har samlet en masse gode erfaringer som vi kan bruge den dag hvor vi igen vender retur til USA. Jeg har det fint med beslutningen da man skal have modet til, at tage store beslutninger i en hurtigt vækstende virksomhed.

Miinto.co.uk:
Tilbage fra JustEat tiderne kender vi en del til det engelske marked og det er derfor også en naturligvis beslutning, at gå efter UK når der er fokus på Europa. Miinto i UK blev lanceret 1 april 2012 båret frem at Richard Packman og David Cederholm (Ex JustEat Sales director). Pr. dags dato har UK selskabet signet flere end 120 butikker og har omkring 15.000 produkter online.

Miinto.ie:
1. maj 2012 kom turen til Irland, et lille land hvor E-handel ikke er nær så langt fremme som i Norden samt UK.
Jeg ansatte tidligere JustEat kollega James Galvin som også ønskede at komme med på Miinto holdet.
Irland var en ret hård opstart, markedet er bestemt til stede og konkurrencen er ikke specielt stor. Dog er der noget skepsis ift e-handel på trods af, at engelske fashion websites presser på og stjæler omsætning fra Irland.

Irland har nu omkring 7.000 produkter online og samarbejde med over 60 fashion butikker.

www.miinto.nl:
I samarbejde med RTL lancerede vi Miinto i Holland den 1. august 2012. Vi fik en lynstart og på trods af stor konkurrence ser det Hollandske marked ud til at være endda meget spændende. Vi fik lynhurtigt signet de rigtige butikker, brands og arbejder nu storstilet på at skabe det brand vi ønsker i Holland. Miinto.nl har flere end 12.000 produkter online og samarbejder med flere end 100 butikker.

Ekspandering kræver kapital:
At ekspandere så kraftigt kræver kapital så midt i opstarten af disse 4 markeder kørte jeg Roadshow hos Venture firmaer i London, København og USA for, at skaffe den nødvendige kapital. Det var en spændende process og det mundede ud i at vi rejste 6M Dollars lige efter sommeren 2012. Efter 2 måneder med Roadshow rejste jeg på ferie i Italien med min familie og de afsluttende forhandlinger stod selvfølgelig på imens jeg befandt mig i Italien – så de 10 dage gik skiftevis med solbadning og leg ved poolen med mine drenge hvorefter jeg måtte 1-2 timer på hotel værelset for, at afholde Skype møde med advokat og investorer.

I slutningen af min ferie kunne Miinto Group byde Dawn Capital velkommen som investor i Miinto.

Skab resultater med investeringen
Lykken er ikke blot at modtage 6M Dollars, det er for alvor nu at virksomheden skal vise, at konceptet holder og kan skaleres ud til en rigtig stor forretning som kan ekspanderes udover alverdens markeder.

Tiden siden august 2012 er gået med, at optimere forretningen, alle processer skal tunes, de rigtige folk ansættes, markant flere udviklere, produkt chef, QA / UX fokus og meget meget andet. Vi har total ansat 85 mand i Miinto Group i 2012.

Julen har heldigvis udviklet sig som ønsket, væksten har været markant og specielt december har været over al forventning. Det er lykken for både Miinto, men også for de butikker og brands vi samarbejder med på kryds og tværs af Europa.

En sidste opstart på falderebet:
1. november stiftede vi Miinto i Spanien og det betyder, at det nye Spanske team (ledet af Morten Duwe) nu er i fuld gang med, at signe butikker op og sikre de rette brands er tilstede på sitet når vi lancerer Miinto i Spanien i 2013. Spanien er et spændende marked med lille konkurrence, men stor vækst i e-handel specielt indenfor fashion.

Mit business-liv udover Miinto:
Jeg er investor i jobportalen www.ungarbejde.dk som har eksisteret siden 2009. 2.559 job annoncer fra danske virksomheder og private gør, at mange besøgende hver måned har et godt udvalg af jobs at søge iblandt. Ungarbejde er et lille selskab med få ansatte, men med en god forretningsmodel.

Osuma.dk – dit online supermarked:
I 2011 købte jeg mig ind i Osuma og det har været en spændende rejse lige siden. Selskabet er vækstet markant og jeg tør godt skrive, at Osuma er det eneste online supermarked i Danmark som ikke har tabt MANGE MANGE penge det sidste år. Vi har en god forretning med biler som afhenter varer i dit lokale supermarked (Kvickly, Super Brugsen) og bringer det direkte hjem til dig.

Du kan bestille online eller ved Iphone App i App store.

Bestyrelsesposter:
Udover at jeg sidder i bestyrelsen for Miinto Group, Ungarbejde og Osuma så har jeg i 2012 sagt ja til, at være en del af et Advisory Board i virksomheden D60 i  Aarhus. Da Miinto.nl er delejet af RTL Ventures så er der naturligvis også en “normal” bestyrelse tilknyttet det selskab og deri er jeg medlem på vegne af Miinto Group.

Alt i alt er der nok at se til og hvis bare 2013 bliver halvt så spændende som 2012 så glæder jeg mig enormt. Jeg arbejder med nogle spændende mennesker som i princippet har råd til at læne sig tilbage, men som ønsker at skabe mere og mere og det er hvad der gør mit job spændende, udvikler min karriere og det som gør, at jeg har lysten til at starte flere virksomheder rundt om i verden.

Min blog har ikke været specielt levende i 2012, men det tager tid og det har jeg ikke haft meget af det sidste års tid.
Det bliver nok ikke meget bedre i 2013, men du kan altid følge mig på Facebook og Twitter hvor jeg løbende opdaterer.

Godt Nytår og held og lykke med 2013 🙂

Morten Larsen

Miinto.com logo

logo_ungarbejde_web_2.1.1

Osuma

4 thoughts on “Mit 2012 set fra business siden

  1. Spændende læsning – tillykke med det so fare -og godt nytår 😉

  2. Fabeltagtigt år Morten. Du er en dygtig mand og jeg ser frem til at arbejde side om side med dig i 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *