McDonalds sælger godt under krise

mcdonalds

McDonalds er godt i gang med at trodse krisen, og 2009 er ved at udvikle sig til et regulært coinoffer for den danske udgave af den verdensomspændende amerikanske restaurant.

Kæden forventer i år næsten at matche sidste års rekordstore omsætning på 1,6 milliarder kroner.

– Vores tilbud passer ind i en travl livsstil, og en cheeseburger koster 10 kroner, og det gjorde den også sidste år. Det kan danskerne forholde sig til, siger Kristian Scheef Madsen, administrerende direktør for McDonald’s Danmark AS.

McDonald’s gode år er ret enestående på et marked, hvor krisen nærmest står malet i pizzaer og shawarmaer. Fastfoodrestauranter er nemlig hårdt ramt af den økonomiske krise og har haft en nedgang i omsætningen på mere end otte procent i de første fem måneder af 2009 i forhold til samme periode sidste år. Her vil jeg dog gerne indskyde en kommentar, disse fald ser vi ikke hos Just-Eat.dk Aps og vi mener trods alt at have et endda meget godt overblik over fastfood branchen.

– Den økonomiske krise har gjort ondt på de mindre fastfood-forretninger, siger Lone Njor Hulth, direktør i brancheorganisationen Horesta.

Hun forklarer McDonald’s succes med, at kæden udnytter stordriftsfordele og har været i stand til at producere vellykkede reklamer gennem hele krisen. Selve brandet McDonald’s har også løftet sig ved at supplere burgerne med sundere produkter.

– Kæden har været god til at møde tidsånden og har forbedret sit image ved at tilbyde sunde måltider. Selv om de færreste vil have gulerødder i stedet for pommes frites, så gør det noget for stedets image.

mcdonalds

Kilde: www.dr.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *