Fraud kan bekæmpes

dankort_kreditkort_bredformat__jpg

At Fraud kan bekæmpes er nok at tage munden for fuld, men vi har netop taget en beslutning internt i Just-Eat som om ikke andet nedbringer antallet af fraud sager.
Vi har analyseret (delvis manuel proces) alle fraud sager fra de sidste 12 måneder og efterfølgende defineret alle de tendenser og spor / ligheder der findes i sagerne.

Findes der nogle brugbare spor?
Der er rigtig mange ting som går igen i en fraud sag og disse har vi opbygget en database over således, at det bliver lettere “live” at fange disse svindlere og få deres ordrer afvist.
Vi har samtidig truffet beslutning om, at vi ansætter et lille team af deltids medarbejdere som ugens 7 dage skal overvåge vores system og opfange ordrer med fraud risiko.

Derudover har vi taget kontakt til et par danske webshops som vi nu aktivt starter erfaringsudveksling med, disse sites har som Just-Eat mange daglige transaktioner.

Next step bliver i samarbejde med PBS og DIBS, at finde ud af om der er nogle data vi kan bruge for, at komme tættere på målet i en fande.. fart.

En konkret ændring vi har foretaget er, at vi indenfor meget kort tid printer de sidste 4 cifre af kortnummeret på kvitteringen til restauranten således, at udbringningsmanden kan foretage et kreditkort tjek direkte ved levering eller ifm. afhentningen.

(Læs også: PBS skader nethandel)

Vil du have adgang til et register som indeholder lovlige oplysninger
Vi er samtidig også gået aktivt i gang med, at undersøge hvilke oplysninger som det er lovligt at dele med andre webshops.
Jeg kunne forestille mig der sidder mange derude som ville sætte pris på, at kunne få adgang til et godt register som indeholder lovlige, men meget brugbare data om potentielle internet kreditkort svindlere.

Hvad der er muligt/lovligt ved vi ikke endnu, men vi går aktivt ind i sagen og undersøger sagerne.
Kunne du som webshop ejer tænke dig at få adgang til systemet hvis det er muligt?
Giv mig gerne en melding i nedenstående formular og følg mig evt. på Twitter for fremtidig nyt om ovenstående.

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject
[Message from Mortenlarsen.net]

Your Message

6 thoughts on “Fraud kan bekæmpes

 1. Hold k*ft, hvor er det dejligt at høre!

  Her tænkter jeg på, at i aktivt har valgt at gøre noget ved det. Super initiativ!

 2. Ja tak – jeg er med !!

  Har bare lidt svært ved at forestille mig hvad det er du vil kunne udvikle som kan bruges på tværs af forskellige shopsystemer..

  Men jeg er da meget åben overfor initiativet og venter spændt 🙂

 3. Alle data er vel attraktive! Om de kan bruges direkte eller inddirekte, det er de fleste shop ejere vist ligeglad med…
  Kan det forhindre et par fraud ordre, så er en masse penge sparet, og man har fået fælles front mod svindlen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *