Folk i Shawarmabæltet spiser mest fastfood

Nord for København spiser hver femte indbygger en eller anden form for fastfood en gang om ugen. På Nørrebro er det tilsvarende tal hver anden.

Det viser en undersøge af 70.000 borgere i region Hovedstadens kostvaner.

Eftersom området omkring Nørrebrogade har så mange fastfood-restauranter, at det har fået tilnavnet Shawarmabæltet, vil forskere nu undersøge, om nem adgang til den hurtige mad påvirker folks spisevaner. Det skriver videnskab.dk

Tror der er en sammenhæng
– Jeg tror, at afstanden til den nærmeste fastfood-restaurant påvirker dine kostvalg, siger forskningsleder Charlotte Glümer fra Region Hovedstadens Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed.

– Amerikanske undersøgelser viser, at der hvor der er meget fastfood omkring skolerne, der spiser børnene mere af den slags mad end i de områder, hvor der ikke er så mange fastfood-restauranter. Det må alt andet lige betyde, at de går ned og køber det, der hvor det er let at få fat i, siger hun.

Charlotte Glümer og en gruppe kolleger går nu i gang med at analysere materialet fra undersøgelsen.

Kan betyde ændringer af bybilledet
Noget simpelt arbejde er det ikke. Alder, kulturelle normer og sociale faktorer spiller i høj grad også ind på vores sundhedsadfærd.

Først til efteråret er de parat med en konklusion. Viser det sig, at der en klar sammenhæng mellem nem adgang til fastfood og folks forbrug, kan det fører til vidtgående ændringer af bybilledet.

I Los Angeles i USA har man taget en konsekvens af at fastfood-restaurationer klumpede sig sammen i de fattigste bydele. Man har simpelthen forbudt flere at etablere sig.

Kilde: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/04/12/081257.htm?rss=true

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *