Firmaer kæmper om gourmetmad på nettet

Sund mad

Der har de sidste par dage været skrevet lidt omkring salg af Gourmet mad via Internettet. Pressen har haft ret stor interesse indenfor dette felt efter at Roomservice har overtaget DeliveryCPH.
De spørgsmål som stilles til mig af journalisterne går meget på om jeg tror der kan være flere spillere indenfor bestilling af Take-Away.

Det kan der sagtens som jeg også har udtalt, men der vil altid være en vinder som klart dominerer markedet med det største udvalg samt bedste oplevelse.
Selvom Just-Eat er kendt for pizza så vil jeg blot slå fast, at vi samtidig er de største indenfor alle kategorier på nettet, om vi taler Pizza, Sushi, Thai, Dansk mad o.lign. så er Just-Eat den klart førende spiller. Just-Eat = TakeAway uanset om du er til pizza, sushi, thai eller andre former for mad.

————————–

Med køb af konkurrent bliver ung virksomhed en af hovedstadens mest markante udbydere af take away fra klassiske restauranter. Konkurrencen på markedet er dog hård, og giganten Just-eat er med på den “fine” bølge.


Selvom bestillingen er hurtig behøver maden ikke at være det, og en stigende del af de take away retter, som bestilles over nettet, er af den slags, som bør spises med kniv og gaffel.
Det har ført til en række nye virksomheder, der fokuserer på at levere mad fra “rigtige” restauranter i de større danske byer. Men konkurrencen på markedet er hård.

2009-firma størst i København

Således kan ErhvervsBladet i dag afsløre, at den ambitiøse virksomhed Room Service, der levererer gourmetmad til døren fra en række restauranter, har købt konkurrenten DeliveryCPH, og dermed positioneret sig som en af de største leverandører af kvalitets-restaurantmad i København.

– Vores produkt viser, kunderne gerne vil have andet end pizza leveret til døren, og vi har ramt et behov, som vi nu udvider med købet af DeliveryCPH, siger administrerende direktør i Room Service Nick Rasmussen til ErhvervsBladet.

Room Service blev stiftet i 2009 og havde det første år 8.000 bestillinger og en omsætning på 4,5 millioner kroner. I 2010 forventer direktøren, at de tal stiger til 25.000 og 12,5 millioner kroner.

Just-eat med overalt

Nick Rasmussen erkender, at der er kamp om de sultne internetbrugere – også dem, der går efter gourmetmad – hvilket understreges af, at giganten Just-Eat har oprettet en lignende service, hvor 16 biler hver aften leverer mad fra restauranter i København, Århus og Roskilde.

Administrererende direktør i Just-eat Morten Larsen slår da også fast, at virksomheden som landets største take-awayportal skal være med overalt.

– Just-eat er en madportal, og det vil sige, at alt hvad der findes af mad skal kunne findes hos os. Men markedet for at levere andet end fastfood er i eksplosiv vækst, så der er plads til alle. Vi har ikke så travlt, men vi skal nok komme og blande os i kampen, siger han til ErhvervsBladet.

Vigtigt at skille sig ud

Hos Room Service stoler direktøren dog på, at det ekslusive koncept kan bære, og selvom han erkender, at der skal kæmpes, frygter han ikke for overlevelsen.

– Vi vil gerne adskille os så meget som muligt fra Just-eat, og jeg tror, at mange af de restauranter, som vi henvender  os til, nødigt vil sættes i forbindelse med 1.200 burgersteder og pizzariaer, siger Nick Rasmussen.

Han understreger,  at købet af DeliveryCPH kun er den første udvidelse af forretningen.

– Nu fokuserer vi på, at bygge en solid succes op, med et stort udvalg af restauranter, men jeg vil ikke afvise, at vi på lidt længere sigt ser nogle interessante muligheder opkøbsmæssigt, lyder det.

Kilde: Erhvervsbladet.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *