Fastfood marked i vækst?

p_1600_1200_0CA925BF-0D4E-4C48-9E44-E2892814BB45.jpeg

Maj måned har budt på flere artikler omkring fastfood markedet, f.eks siger Politiken “Danskerne dropper fastfood“.
Direktøren for HORESTA Lone Njor Hulth udtaler sig om at “fastfood markedet” falder drastisk og at specifikt schwarma og grillbarer er faldet omkring 7% de sidste 10 år.

Jeg læser disse tal med undrende ikke mindst på grund af, at hvis man taler fastfood i Danmark så vil jeg mene, at vi hos Just-Eat har tallene som viser en kraftig vækst, selvom der hos Just-Eat kun findes tal for Online bestillingerne så har disse en meget stor andel efterhånden at tendensen fortsat er klar.

Derudover er jeg ikke bekendt med, at en eneste af vores 1.350 medlemmer er medlem af HORESTA og derfor undrer det mig hvorfra tallene om det “brede” kommer fra. Pølsevogne nævnes i artiklen og jeg sidder med en fornemmelse af, at det er her data grundlaget stammer fra og derfor bør det ikke danne overskrifter som “Danskerne dropper fastfood” på en seriøs måde.

Danskerne i målgruppen 18-30 år spiser fastfood 1,4 gange om måneden, taler vi om mænd så er tallet 1,9 gange pr. måned.
Husstande med 2 personer indtager førepladsen med 2,19 gange pr. måned.

49% af alle som bestiller fastfood gør det pga. tidsmangel og fordi det er nemt. 25% vælger at bestille fastfood når de skal hygge sig.

Men for at gøre en lang historie kort, så handler det jo i bund og grund om, at vi skal tale om den samme branche når vi omtaler “Fastfood branchen” – er det en pølsevogn, et pizzaria, alt mad ud af huset der kan straks leveres eller hvad taler vi?

På www.just-eat.dk kan du få fastfood og det er lige fra burger til pizza og til den lækre sushi som leveres direkte til døren.

Konklusionen fra Just-Eat og fra mig er ret klar, fastfood er MEGET andet end pizza og pølsevogn og der er en klar vækst indenfor det marked idet vi danskere får mere og mere travlt og derfor benytter os mere af de nemme tilbud.

p_1600_1200_0CA925BF-0D4E-4C48-9E44-E2892814BB45.jpeg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *