Er du klar efter ferien?

planning

planning

Vi alle vender stille og roligt retur efter sommerferien og er klar til start.
Desværre sker der mange steder det, at folk kommer retur uden at være forberedt og dermed bruger de første 1-2 uger på at komme “igang” igen.

Jeg har et par gode råd til dig som gerne vil være effektiv for din løn fra dag 1 eller dig som er leder og vil have value for money.

ET PAR GODE RÅD:

Skab overblikket:
Brug 2 timer på at tjekke op på dine arbejdsmails søndag aften, hvis du har adgang til din mail.
Sorter, slet og besvar det som ligger ligetil (dem har du altid mange af)

Løs, planlæg, slet eller uddeleger:
Du kan altid bruge ovenstående. Løs opgaven, planlæg den til senere tidspunkt, slet opgaven/mailen eller uddeliger den.
Når det er gjort har du kun de “reelle” opgaver tilbage og det har allerede nu gjort livet lettere.

Lav TO-DO lister: (Anno 2012 skal du selvfølgelig bruge www.podio.com)
Nu skal du skabe din arbejdsplan, ikke alt haster lige meget så tjek de reelle opgaver og skriv dem ned i struktureret form. Åbn word, excel eller Outlook (hvad du foretrækker) og lav en TO-DO liste som indeholde Opgave, tids estimat, ansvarlig.

Så er step 1 klaret og det er ikke en lang proces, få det gjort søndag aften.
Mandag morgen møder du ind og får klaret dit feriesnak med kollegerne fra morgenen af.

Når du kommer til din PC er du klar til at være effektiv og produktiv fra 1 minut.
Du ved nu PRÆCIST hvad du skal igang med og i hvilken rækkefølge.

Din mailboks er ikke uoverskuelig, du har planlagt dine opgaver og du vil opleve at du i løbet af dag 1 er “med igen” og kan fokusere på at det er DIG som vælger de spændende opgaver i stedet for at læse mailboks og løse opgaver som ligger der.

Prøv det og lad mig endelig få en kommentar i bloggen.

3 thoughts on “Er du klar efter ferien?

  1. Claus Børlum

    Det gør opstarten så meget bedre.Når man har overblik har man overskud også til at høre hvad kollegerne har oplevet på ferien.

  2. To do lister er bare guld værd 🙂 Skal huske dine tips til, når jeg kommer hjem fra ferie, afholder nemlig først ferie nu..

  3. Tjekker lige podio, det kender jeg ikke endnu. men ja, Selv den mest overkommelige arbejdsuge kan føles stressende og uoverskuelig, hvis man ikke har fået skabt overblik. Jeg har ofte oplevet, at den kommende uge søndag aften så ud til at være booket 150% rent tidsmæssigt – men efter en times to do-planlægning og tidsestimering af de enkelte opgaver stod jeg tilbage med en uge, der kun var 60% booket. Herligt – for hvis jeg ikke havde fået ugen effektiviseret, havde jeg brugt den dobbelte tid på det samme arbejde. Og samtidig er det en væsentlig pointe overfor kolleger eller ansatte, der mener, de er stressede eller har for travlt. Som regel kunne man selv have gjort sig lidt mere umage med at undgå at stresse. Forza bevidstheden om, at man altid kan forbedre sig, godt nytår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *