En kommerciel Facebook succeshistorie

facebook logo

Lørdag den 16.1.2010 sad jeg på mit hjemmekontor og funderede lidt over hvordan jeg skulle få mere gang i udlejningen af mit sommerhus.

Jeg arbejder med et bureau som udlejer for mig, men derudover forsøger jeg også selv, at skubbe mere gang i udlejningen af huset. Der er tale om et poolhus, med spa, sauna, sol og hvad der nu ellers skal være i sådan et hus.

Facebook?
Jeg overvejede om man kunne inddrage Facebook for, at skabe noget opmærksomhed omkring huset – så jeg besluttede, at oprettet en facebook gruppe som jeg kaldte Lej luksus poolhus og inviterede mine venner til siden (300 stk).

Samtidig oprettede jeg på Facebook siden en konkurrence – “Vind en uges ferie i sommerhuset, inviter alle dine venner til Lej luksus poolhus“.

Lige siden lørdag er det væltet ind med “medlemmer” og i skrivende stund er der ikke mindre end 2.010 medlemmer af gruppen.

Samtidig er der i løbet af de første 48 timer blevet udlejet for kr. 10.000,- via Facebook siden, det syntes jeg personligt er ret flot og det viser også en måde Facebook kan bruges kommercielt på.

Bare lige en oplevelse jeg ville dele med mine blog læsere.

Har du nogle erfaringer med at bruge Facebook kommercielt og vil du dele dem med mig så skriv endelig en kommentar til denne artikel.

facebook logo

4 thoughts on “En kommerciel Facebook succeshistorie

 1. Spørgsmålet er så, om man ikke skulle holde disse “fantastiske kommercielle idéer” væk fra Facebook? Det kunne efterhånden være utroligt rart med bare et enkelt sted, hvor man kunne undgå reklamer, konkurrencer osv.

  • Det er jo forskelligt hvordan man ser på den slags, jeg syntes det er ganske uskyldigt og det samme syntes 14.500 danskere på 8 dage.
   Men fair nok hvis man ønsker Facebook reklame og konkurrence frit, men det sker nok aldrig i den virkelige verden (selv Facebook skal jo også tjene nogle penge).

  • Tak for din kommentar og held og lykke med gruppen 🙂

 2. Jeg synes det er en super idé du har fået! Faktisk vil jeg, modsat Søren, sige at jeg finder det forfriskende at man for en gangs skyld kan bruge Facebook til noget nyttigt. Når det så er sagt, så bliver det en opgave i sig selv at frasortere de kommende grupper som vil forsøge at franarre naive netsurfere deres penge mv., men den tid den sorg, vi kan ikke stoppe det uundgåelige!

  Vil i samme omgang indrømme at jeg har “tyvstjålet” din ide, og oprettet min en gruppe for mit eget udlejningshus, nærmer mig 1.500 medlemmer efter den første dag.

  Jeg bukker ærbødigt og takker for din kreativitet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *