DIBS skaber tab ved Just-Eat igen

dibs

Det er fredag aften og siden kl. 19.15 har DIBS ikke fungeret dvs. at tusindevis af sultne danskere lige nu ikke kan betale deres mad med kreditkort.

27. oktober skrev jeg en række indlæg på min blog da DIBS også der havde alvorlige problemer 3 dage i træk.

Sidst gang problemerne opstod blev der talt om failover løsninger m.v. fra DIBS side, det lader desværre ikke til at de har fået styr på det endnu.

Vi arbejder i Just-Eat med backup løsninger, men det sker jo ikke på 8 markeder fra den ene dag til den anden desværre.

Jeg ser frem til en melding fra DIBS – hvad mon undskyldningen er denne gang?

År 2009 har ikke været et heldigt år for DIBS eller for os shops som er dybt afhængige af DIBS’s performance 🙁

dibs

4 thoughts on “DIBS skaber tab ved Just-Eat igen

 1. Føler med jer, vi oplever det desværre også med PBS. Det er vel snart på tide at monopolet på dankort ophøre. Især efter de sidste udmeldinger (idaq) om øgning af betalingsgebyret for butikker. Vi venter kun på hvornår det også rammer internet handlen.

 2. Utroligt at der ikke kommer nogle seriøse konkurrenter til… Jeg er sikker på at lidt konkurrence ville gavne, både PBS, DIBS, os online virksomhederne, men mest kunderne… Jeg har en genial forretningside: Lave en virksomhed som DIBS, som ikke går ned eller skal opdateres for 2 timer hver nat. (@DIBS: Vores kunder handler også om natten)

 3. Jeg føler med jer, og glæder mig utroligt over at i som nogle af de første er igang med en failover!

  Jeg synes bestemt også at især PBS hviler for meget på deres monopol-laurbær, bare se deres mangel på åbenhed og kommunikation i forbindelse med nedbrud.

  Når det er sagt, så synes jeg det er en smule naivt at tro, at en konkurrent vil kunne gøre det bedre. EDB-systemer fejler, medmindre man vil betale meget, meget mere for noget, der er praktisk taget idiotsikkert. Og selv DET fejler af og til, bare se på det nedbrud, der var for ikke så længe siden hos Google. Eller dengang det meste af det svenske internet gik offline.

  Den ENESTE korrekte løsning (IMHO) er, at have backup-løsninger og failovers. For man kører da vel heller ikke med kun én server, én strømforsyning, én firewall/router og én internetforbindelse, vel? Al den redundans er bare ubruelig, hvis det sidste led i kæden fejler.

  Jeg glæder mig MEGET til i får jeres op at køre. Forhåbentligt kan vi andre få lov at bruge det som Den Gode Historie vi kan fortælle til vores kunder, og få dem til at lave noget lignende.

 4. Det kunne også tænkes, at løsningen var et simpelt setup med en standby-database. Kompleksitet er tilgænglighedens værste fjende, og de (få!) bikse, der tør gå nogle trin ned af kompleksitets-stigen oplever, at de får MEGET billigere løsninger, som til gengæld er LANGT simplere at administrere og forstå, og som følge heraf har OPPETID, som man ellers kun kunne drømme om.

  Men det er selvføligelig risikabelt at satse på simpelhed, hvis man er en type a la “admiral på Pinafore”.

  Hvis man satser på kompleksitet kan man altid skyde skylden på andre. Og man kan få lov at brug rigtigt mange penge.

  Mvh.

  Mogens Nørgaard
  CEO
  Miracle A/S
  Tlf 2527 7100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *