DIBS efter 14 timers nedbrud: Vi gjorde det ikke godt nok

Det var en databasefejl, der førte til det store nedbrud hos DIBS, som leverer betalings-tjenester til flertallet af de danske netbutikker. Hele lørdag var firmaets betalingsløsning nede, hvilket gav problemer for stort set samtlige 10.000 kunder.

»Vi havde databaseproblemer på vores driftssystemer, hvilket gav os udfordringer. For at komme i luften igen, måtte vi installere et helt nyt setup med en ny server,« forklarer Lars Friis, direktør for DIBS.

At det skulle tage 14 timer at få betalingstjenesten til at virke igen er ikke godt nok, erkender han.

»Vi har selvfølgelig en fail-over-løsning, men det viste sig at tage alt for lang tid. Det er klart, at det ikke er godt nok, hvis det tager 14 timer. Det skal gå langt hurtigere og skal ikke tælles i timer,« siger han.

Læs hele artiklen ved at klikke her

3 thoughts on “DIBS efter 14 timers nedbrud: Vi gjorde det ikke godt nok

 1. Ikke fordi jeg er ude med riven efter Just-Eat, men personligt er jeg lidt træt af alle netbutikkernes b*tchen.

  Det er næsten et kendt faktum at de forskellige betalingsgateways ofte har lange og kritiske nedbrud. Og at PBS liiiige beslutter sig for at lave en eller anden opgradering midt i julehandlen.

  Men i alle andre forretningskritiske IT-systemer har man allerede lært at sikre sig mod den slags med redundans. Enten via backup-internetlinier, eller ekstra servere, der står standby i tilfælde af nedbrud. Eller en ekstra router/firewall, man hurtigt lige kan flytte nogle stik over i.

  Hvor svært er det lige at lave en backup integration mod f.eks. Quickpay også, hvis nu DIBS bryder ned? Det er jo ikke fordi det ekstra abonnement koster så meget, og den tekniske integration er næsten den samme.

  Eller hvis hele PBS er nede, hvad så med at lave en integration op imod Paypal eller Google Checkout, som man hurtigt lige kan skifte over på?

  Det lyder som om i har planer om noget lignende hos Just-Eat. Kunne være fedt, hvis i gad bloggen om hvor nemt/billigt det rent faktisk er når i er færdige, så hele resten af nethandels-branchen kunne tage ved lære.

  Og jeg er ganske sikker på at sådan redundans også vil kunne lægge yderligere pres på hhv. gateway’sene og PBS, hvis man fik det implementeret.

 2. …Glemte lige at sige, at jeg selvfølgelig er enig i, at den manglende stabilitet hos DIBS og PBS er dybt kritisabel. Især når vi har monopol-lignende tilstande i Danmark.

 3. Hej Søren,

  Jeg er delvis enig med dig. Ser dog ikke noget problem i at vi offentligt b*tcher både DIBS og PBS. Hvis vi andre drev vores virksomhed på den måde, ville vi jo ikke klare os særlig længe. Det er da lidt mangel på respekt overfor deres kunder, blot fordi de ikke kan deres kram, giver det os andre en masse ekstra arbejde. Så jeg ser ingen grund til forsvare hverken DIBS eller PBS 😉

  Problemet for os er lige nu at der stadig ikke er adgang til deres administration, hvilket betyder ikke har adgang til vores penge. Det problem er jo ikke løst ved at have en backup leverandør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *