Business Intelligence – er det tid nu?

Business Intelligence

Business Intelligence er populært, men for mange virksomheder bliver det ved snakken.
Det samme udfordring har vi haft i Just-Eat regi hvor vi kender værdien af en BI system pga. erfaringer fra tidligere jobs og erfaringer med udbyttet af de rette data.

Tiden er inde – ikke kun for Just-Eat, men også for mange andre små og store virksomheder.
Hvis ikke BI brugen er startet endnu så sikre dig at data indsamlingen sker straks og at data opbevares i rette form til at kunne udnyttes til et senere professionelt BI system.

Business Intelligence

Hvorfor kommer virksomheder ikke igang?
Min erfaring med BI og processen omkring udviklingen er, at mange virksomheds ledere ikke kommer igang med, at få et BI system udviklet pga. produktet oversælges.

At tænke tanker om et BI system og skabe et ALT for komplekst BI system på papiret er ingen kunst.

Jeg har personlig været en del af de kommercielle tanker bag BI systemet som blev udviklet på www.dba.dk – dette system gjorde os i stand til at måle og agere på en helt anden måde i salgsafdelingen samt overfor kunderne.

Et godt råd

Identificer de 3 vigtigste områder i virksomheden og start der. BI er i bund og grund et værktøj som gør dig i stand til, at skabe et overblik over alle data i virksomheden og fx. parre dem med eksterne data-kilder.

Kort sagt bør din virksomhed tænke: Indsamle, behandle præsenter – det kan BI hjælpe dig med.

Hos Just-Eat er vi færdige med data indsamlingen og første BI step bliver et upselling system som snart implementeres – det vil udfra sansynlighed fortælle brugerne hvad de har lyst til at tilkøbe til en ordre.

Det mere standardiseret BI system kommer i step 2 også til vores virksomhed, det betaler sig er min klare erfaring.

Er din virksomhed i gang med BI ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *