Brug af fokusgrupper

forstørelse

Just-Eat har idag afviklet en session i en fokusgruppe i København. Fokusgruppen blev samlet og afviklet i samarbejde med WILKE.

Målet med denne dag var helt specifikt, at få reaktioner på Just-eat sitet, et oplæg til et nyt tv reklame koncept samt høre brugernes holdning til vores kommende måde at brande Just-Eat på i 2010.

Nu ser vi frem til en rapport på dagens anstrengelser, men allerede nu er vi blevet meget klogere.

Har du erfaringer med fokusgrupper?

forstørelse

2 thoughts on “Brug af fokusgrupper

  1. Hej Morten. Generelt set er jeg ikke så positivt indstillet overfor fokusgrupper, da man langt fra altid vil få de korrekte svar ud af folk. Folk har det med at sige det de gerne selv vil høre, og ikke mindst det det gerne vil udtrykke. Dette er dog ikke altid det korrekte svar, men et glansbillede af målgruppen.

    Derudover koster det oftest en del penge, og mange ressourcer at udføre undersøgelsen. De samme ressourcer tror jeg kunne bruges bedre på andre punkter, hvor man iagttager målgruppen og ser hvad de i virkeligheden foretager sig.

    Fokusgrupper kan selvfølgelig være det rigtige for nogle, og kan bestemt være med til at give mange gode indspark. Derudover ligges der helt sikkert inde med mange gode argumenter for fokusgrupper, da det er en rigtig god indtægtskilde for bureauerne. Dette kan dog blive et presset produkt, specielt i resultatorienterede tider.

    I føler helt sikkert at i har fået godt udbytte af fokusgruppen, husk dog også at tænke anderledes og se på målgruppen ude fra. Det er fx ikke sikkert at sundt fast food er vejen frem, selvom de fleste gerne vil udtrykke dette – blot et tænkt eksempel.

  2. […] gennemførte en fokusgruppe test for, at få nogle dugfriske tal og meninger som bureauet kunne tage udgangspunkt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *